Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 14:57

"Ο ουρανός κατακόκκινος" στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού

Την Κυριακή 21/4 σε σκηνοθεσία Θάνου Χατζόπουλου

 

Τι άνθρωποι είμαστε; Τι κρύβουμε μέσα μας; Πως πέφτουμε τόσο εύκολα; Πρωταγωνιστής πάντοτε ο Άλλος,αυτός που βρίσκεται και δεν βρίσκεται ανάμεσα μας.

Πρόσωπα που ακροβατούν ευάλωτα ανάμεσα στην απουσία και στην παρουσία.Οι ηττημένοι του εμφυλίου,οι κυνηγημένοι και οι απόκληροι του μετεμφυλιακού κράτους,οι παράνομοι,οι νέοι που ονειρεύονται να βρεθούν μακριά μα πάντοτε μένουν σε ενα παρόν εγκλωβισμένο,μια γυναίκα έγκλειστη στους ρόλους και στις κοινωνικές επιταγές μιας κοινωνίας αυστηρά αντρικής ,πέρα απο τον μέσο όρο μακριά απο τις κοινωνικές συμβάσεις,η Σοφία Αποστόλου δεν βολεύεται δεν είναι μέσος όρος .

Ετυμολογία επανάσταση: γένος θηλυκό

1.(ιστορία) η εξέγερση κοινωνικών ομάδων ή λαών, με στόχους την απελευθέρωση από κάποιον δυνάστη, την ένωση με κάποια κρατική οντότητα, την απόκτηση της εξουσίας και την πραγματοποίηση αλλαγών στον οικονομικό, πολιτισμικό και άλλους τομείς

2.(κατ’ επέκταση) αντίδραση σε κάποια καταπιεστική κατάσταση.

3. (για την Σοφία Αποστόλου) : Με πτυχία σε ξένες γλώσσες και θέση καθηγήτριας στο δημόσιο, αλλά έπινε. Και την απέλυσαν. Με έναν γάμο με άντρα άλλης κοινωνικής τάξης και νεότερο. Που πέθανε. Με έναν άσχημο γιό και άτυχο. Που φυλακίστηκε. Με την ίδια να έχει μια ροπή προς το κακό. Με την ίδια να μένει σε ένα σπίτι απέναντι απ' τις φυλακές. Για να κοιτάζει τον ήλιο που δύει και τον ουρανό. 'Εναν ουρανό κατακόκκινο.

Ευχαριστούμε, την Μαρία Ζορμπά για την πολύτιμη βοήθεια της, τον Θανάση Χειμωνά για την εμπιστοσύνη του και την κριτική επιτροπή του δεύτερου φεστιβάλ θεατρικού μονολόγου του πολυχώρου ΕύΠολις που μας απένειμε τον τρίτο έπαινο.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία Θάνος Χατζόπουλος

Ερμηνεία : Σοφία Παπουτσόγλου

Φωτογραφία : Λίλια Αγάθου

Υπεύθυνη επικοινωνίας : Ειρήνη Καπελώνη

Στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού II Στην γυναίκεια πτέρυγα

Κυριακή 21/4 στις 18:00

Ημερολογιο

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30