Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2023 08:20

«Η ανάσα του κόσμου» στο Αρχαίο Θέατρο Δίον

22 - 23 Αυγούστου 2023 στις 21:00

Το νεο χορογραφικό εργο της Μαριελας Νεστορα / YELP danceco. εστιάζει στην αναπνοή- ως τη βιωματική σχέση του σώματος με τον κόσμο.
Σε εναν κλιματικα μεταβαλλομενο κοσμο, τα φυτά είναι οι πιο σημαντικοί μας συν-κάτοικοι. Βρισκομαστε σε μια σχεση καθολικης αμοιβαιοτητας μαζι τους. Εισπνεουμε το οξυγονο που εκπνεουν και εισπνεουν το διοξειδιο που εκπνεουμε. Πώς μπορούμε να ανακινήσουμε τις οικολογικες συγγενειες που καλλιεργούν τις εννοιες της φροντιδας και της αμοιβαιοτητας;
 
Τρεις χορευτές και τρεις μουσικοί συνυφαίνουν τη δημιουργία που αναδεικνύει την αναπνοή ως κόμβο βιολογικό, ψυχολογικό, υπαρξιακό και πνευματικό καθώς διερευνά τρόπους συνύπαρξης και αλληλεπίδρασης μεταξύ διαφορετικών σωματων. Η ανάσα του κόσμου ευαισθητοποιεί την ενσυναίσθηση και υπογραμμίζει τη μοναδικότητα της αντίληψης του κάθε θεατή.
 
Ο εφήμερος «οργανισμός» της παράστασης γίνεται αντιληπτός ως μέρος ενός άλλου-μεγαλύτερου οικοσυστήματος και η ανάσα του κοσμου ενεργοποιείται ως εμπειρία αλλά και ως σύναξη διαφορετικών ειδών.
press photos YELP Breath selection mirto apostolidou 4a
 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Χορογραφία: Μαριελα Νεστορα
Συν-δημιουργία/ Ερμηνεία: Ιωάννα Τουμπακάρη, Γιάννης Τσιγκρής, Παγώνα Μπουλμπασάκου
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Ανάργυρος Δενιόζος
Μουσικοί: Λεωνίδας Παλαμιώτης, Ρενάτο Κούση
Κοστούμια: Ελευθερια Αραπογλου-DIGITARIA
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου
Σχεδιασμός αφίσας: Μαρία Έλενα Μύρκα
Επικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλα
Εκτέλεση Παραγωγής: KART productions, Μαρία Ξανθοπουλιδου, Αναστασια Καβαλλάρη

Η  παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η  εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού. Καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο εισόδου του αρχαιολογικού χώρου. Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. Έναρξη προκρατήσεων 7 Αυγούστου.

Περισσότερες πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων: δείτε εδώ

Ημερολογιο

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30