Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021 15:35

Kaspar Machine: Sold out οι παραστάσεις στην Αθήνα!

Δύο sold out παραστάσεις, περισσότεροι από 1200 θεατές, περισσότεροι από 60 συντελεστές επί σκηνής.

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στις 9 και 10 Ιουλίου 2021 στον Πολυχώρο Λιπασμάτων (Σιλό) στη Δραπετσώνα, οι παραστάσεις του «Kaspar Machine», του μεγαλύτερου event της Αθήνας, σε σύλληψη – σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά, που συνδυάζει το θέατρο του δρόμου, το χοροθέατρο, την performance και την τεχνολογία.

Δύο sold out παραστάσεις, περισσότεροι από 1200 θεατές, περισσότεροι από 60 συντελεστές επί σκηνής.

"Δεν υπάρχει άλλος κόσμος εκτός από τον δικό σας. Δεν είστε πια οι επισκέπτες που παρεισέφρησαν. Είστε εσείς το θέμα. Εσείς είστε το επίκεντρο. Ο πυρήνας των λόγων μας".

Πέτερ Χάντκε

Η Καλλιτεχνική εταιρεία Labillusions, έχοντας μία μακρά πορεία στα θεατρικά δρώμενα και αποτελώντας τη μοναδική ελληνική εταιρεία που έχει υλοποιήσει δύο ευρωπαϊκά προγράμματα ως leader και ένα ως partner, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής παρουσίασε ένα requiem για τον εγκλεισμό, μία εικαστική προσομοίωση με καμβά τα κείμενα του  Αυστριακού Νομπελίστα συγγραφέα Πέτερ Χάντκε. Το «Kaspar Machine» είναι μία σύνθεση τεχνών που στην ουσία δημιουργεί ένα θέαμα παρέμβασης στο δημόσιο χώρο, μία εικαστική εγκατάσταση μεγάλης κλίμακας που προσφέρει τις κατάλληλες προϋποθέσεις συνδιαλλαγής των τεχνών: μουσική, θέατρο δρόμου, video art, νέες τεχνολογίες. Φέρνει στη σκηνή τις αποκλεισμένες και περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες για να μοιραστούν την απογοήτευσή τους με την κοινωνία, να δημιουργήσουν ελπίδα και να προβάλουν το «συμμετοχικό θέατρο» μέσα από πραγματικές ιστορίες κοινωνικού αποκλεισμού.

Το θέαμα εντάσσεται στο project «Kaspar Machine», μία διακρατική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας, Πολωνίας και Ρουμανίας με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο του προγράμματος Creative Europe Culture, την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, την αιγίδα και τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου. To project αυτό υλοποιείται από την Καλλιτεχνική Εταιρία Labillusions (Ελλάδα) ως leader και coordinator του προγράμματος, τους θεατρικούς οργανισμούς Teatro dei Venti (Ιταλία), Teatr Biuro Podrozy (Πολωνία), Fusion of Arts (Ρουμανία), το Κέντρο Αναπτυξιακών Μελετών Prisma (Ελλάδα) και την Helix Action Theatre (Ελλάδα) ως partners.

To «Kaspar Machine» πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, της SAE Institute, της Επαγγελματικής Σχολής Χορού Άννα Πέτροβα – Μάρω Μαρμαρινού, της Συρματουργίας Μεσογείων «Γιώργος Ι. Παυλής» και της Pizza Fan.

Το θέαμα θα παρουσιαστεί σε διαφορετική εκδοχή στις πόλεις Πόζναν της  Πολωνίας (5 και 6 Αυγούστου 2021) και Μόντενα της Ιταλίας (Νοέμβριος 2021)

 

 

Ταυτότητα της παράστασης

«Kaspar Machine»

Eίδος: Θέαμα Δημόσιου Χώρου

Κατάλληλο άνω των 15 ετών

Διάρκεια: 70 λεπτά

Συντελεστές:

Κείμενα: Πέτερ Χάντκε*

Σκηνοθεσία | Εικαστική σύνθεση: Νίκος Χατζηπαπάς

Έρευνα: Φούλη Παπαγεωργίου, Δημήτρης Μυλωνάς - Prisma

Σχεδιασμός φωτισμού: Βασιλική Γώγου

Χορογραφία | Επιμέλεια κίνησης: Κάλλια Θεοδοσιάδη

Επιμέλεια κίνησης των street performers: Stefano Tè - Teatro Dei Venti

Σχεδιασμός σκηνικών: Paweł Szkotak, Marta Strzalko - Teatr Biuro Podrozy

Σχεδιασμός κοστουμιών: Flavia Rosana Căpraru, Roxana Alexandru - FOA

Κατασκευή μασκών: Μάρθα Φωκά

Μουσική: Rajeev Armando Morabito, Sons of Pythagoras

Video-3D Animation: Nίκος Ραδαίος

Τεχνική υποστήριξη: Greek Productions SMPC

Audio Production: Λουκάς Γιώτας, Αλέξανδρος Δάρρας, Ζαφείρης Κουτρούδης,  Χρίστος Λάμπρου, Γιάννης Τσιάρτας, Ηλίας Τσισμαλίδης

Βοηθός σκηνοθέτη (έως Σεπτέμβριο 2020): Θεώνη Ριντ

Βοηθός σκηνοθέτη/παραγωγής: Λίνος Αρσένης

Επικοινωνία- Δημόσιες Σχέσεις: Δέσποινα Ερρίκου, Ράνια Παπαδοπούλου

Οργάνωση Παραγωγής: Ράνια Παπαδοπούλου

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Νίκος Χατζηπαπάς

Παραγωγή: Labillusions

Έπαιξαν:

-οι ηθοποιοί: Κάλλια Θεοδοσιάδη, Χρόνης Στρίκος

-οι performers: Francesco Bocchi, Αγγελική Δεληγιάννη, Marzia DAngeli, Bianca Diaconu, Giulia Sarah Gibbon, Marceli Majczak, Μιχάλης Μιχαήλος, Nemanja Miric, Magdalena Tyran, Karolina Wensierska

Συμμετείχε η σοπράνο Ελεάννα Κωνσταντά

Πιάνο: Αλέξανδρος Φαρής

Ηχογραφημένα κείμενα: Λίνος Αρσένης, Ράνια Παπαδοπούλου, Χριστόφορος Παπαθανασίου, Νίκος Χατζηπαπάς

Συμμετείχαν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος οι: Όλγα Ακεψιμαΐδου, Νάντια Αλουπογιάννη, Δέσποινα Αλωνιστιώτη, Δήμητρα Αντωνιάδου, Χαριτωμένη Αντωνόγλου, Γεωργία Βλασσοπούλου, Ιωάννα Βλάχου, Υρώ Γαβριατοπούλου, Χριστιαλένα Γιάννου, Αλέξανδρος Γκράζνταν, Βασιλίνα Ζαρκαδάκη, Μαρία Καταπόδη, Ιωάννα Κατσαρού, Καδιανή Κατσιδωνιώτη, Μαρία Κουιμτσίδη, Χρυσάνθη Λαθούρη, Κατερίνα Μηλιαρέση, Τάσος Μηλιαρέσης, Ευαγγελία Μορφιάδου, Ζωή Μπάμπαλη, Μίνα Ντάλη, Νίκος Ουλκέρογλου,  Χριστόφορος Παπαθανασίου, Νικολέττα Πολυζώη,Σταυρίνα Πολυδώρου, Μιχάλης Σαμόλης, Βασιλική Χασάπη.

 

**H άδεια αναβίβασης της παράστασης με τα αποσπάσματα των έργων "Βρίζοντας το κοινό", "Κραυγές βοήθειας" και "Κάσπαρ" του Πέτερ Χάντκε έχει δοθεί από την Suhrkamp Verlag, Berlin.Kaspar, copyright: Frankfurt, Suhrkamp Verlag, 1967

Ημερολογιο

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30