Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2023 22:22

Βασίλης Καρράς: Πέθανε ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής

Σε ηλικία 70 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.

Γεννημένος το 1953 στο Νεοχώρι Καβάλας, ο Βασίλειος Κεσογλίδης κατά κόσμον Βασίλης Καρράς έγραψε μία σημαντική σελίδα στην ιστορία του ελληνικού πενταγράμμου.

Σε ηλικία 16 ετών έκανε και την πρώτη του μουσική εμφάνιση σε μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα, δούλευε και ως μηχανικός αυτοκινήτων.

Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήρθε με την κυκλοφορία του δίσκου Μ' έχεις κάνει αλήτη, που περιλάμβανε και το ομώνυμο τραγούδι σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του συνεργάστηκε με σημαντικούς συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης, ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι. Έχει κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα και ο Παντελής Παντελίδης.

Οι ζωντανές του εμφανίσεις έχουν χαρακτηριστεί ως οι πιο επιτυχημένες, ενώ δικαίως του είχαν αποδοθεί οι χαρακτηρισμοί «Άρχοντας της καψούρας», «Βασιλιάς» και ως «Ψυχολόγος».

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του κυκλοφόρησε περισσότερους από 50 δίσκους, οι οποίοι σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Τα τελευταία χρόνια οι περιπέτειες της υγείας του απασχόλησαν τα media.
Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής δεν είναι πια εδώ, αλλά τα τραγούδια του θα συνεχίσουν να συγκινούν τους ακροατές για δεκαετίες.

Ημερολογιο

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30