Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019 11:14

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΛΟΓΙΟ 2019: από Σάββατο 21/9 έως Πέμπτη 26 /9 στην Αθήνα

Υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου

 

ΑΝΑΛΟΓΙΟ 2019, 4 τιμώμενες χώρες, 30 εκδηλώσεις, 20 παραστάσεις,

15 νέα ελληνικά και 5 ξένα έργα, 15 συγγραφείς, 20 σκηνοθέτες, συγγραφείς και πανεπιστημιακοί από 20 χώρες, ολονύκτιο αφιέρωμα,

διεθνές επιστημονικό συνέδριο, 5 εργαστήρια γραφής και μετάφρασης,

120 καλλιτέχνες, 20 συντελεστές διοργάνωσης

 

Μια γιορτή για το Θέατρο, τα Γράμματα και τις Τέχνες

Παραστάσεις, αναγνώσεις, εργαστήρια, συμπόσια και δράσεις σε όλη την πόλη

Τιμώμενες χώρες

Βραζιλία, Ελβετία, Ιράν, Ινδονησία

Ειδικό αφιέρωμα

Σύγχρονη ελληνική γραφή και αρχαίο ελληνικό Δράμα

ANALOGIO 2019Το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο, ένας από τους σημαντικότερους θεατρικούς θεσμούς, διοργανώνεται για μία ακόμα συνεχή χρονιά στην Αθήνα από το Σάββατο 21 έως και την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, με θεματικό άξονα την Μνήμη και με μότο «In memory we trust».

Με έμφαση στη νέα καλλιτεχνική δημιουργία και στόχο την ανάδειξη της ελληνικής δραματουργίας, του θεατρικού λόγου, της θεατρικής γραφής και της νεότερης πολιτιστικής δημιουργίας, το Αναλόγιο θα παρουσιάσει ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα με παραστάσεις, αναγνώσεις, εργαστήρια, συμπόσια και δράσεις.

Το Αναλόγιο 2019 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου με τη συνεργασία του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο και με την υποστήριξη του ΕΚΠΑ και των Πρεσβειών της Ελβετίας, του Ιράν, της Ινδονησίας και της Βραζιλίας.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ξεκινούν στο Ζάππειο στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου, οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του Αναλογίου, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί σύντομα.   

Όλες οι εκδηλώσεις του Αναλογίου θα φιλοξενηθούν σε χώρους όπως το Ζάππειο Μέγαρο, η Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, ο Αύλειος χώρος του Μουσείου Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών – Παλαιό Πανεπιστήμιο, το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν-Φρυνίχου, το Θέατρο Σταθμός, το Θέατρο Άττις – Νέος Χώρος κ.ά.

Το φετινό πρόγραμμα του Αναλογίου περιλαμβάνει:

  • Μετακλήσεις θεατρικών και μουσικών παραστάσεων από: Βραζιλία, Ιράν, Ινδονησία
  • Πρεμιέρες θεατρικών έργων από Ελλάδα και Ελβετία
  • Φιλοξενία του Executive Board Meeting του International Playwrights' Forum (IPF) της Unesco
  • Αφιέρωμα/Ολονυκτία στη μνήμη της Χρύσας Σπηλιώτη
  • Διεθνή Επιστημονική Διημερίδα με θέμα «Ancient Greek Tragedy at the Intersection of Politics and Perfrormances» σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην οποία θα συμμετέχουν σημαντικοί Έλληνες και ξένοι καθηγητές από χώρες όπως: Ελβετία, Γερμανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Ιαπωνία, Ινδία, Σουηδία, Σλοβενία, Κύπρος κ.ά.
  • Εργαστήρια

Το Φεστιβάλ Αναλόγιο, το οποίο λειτουργεί από το 2005 μέχρι και σήμερα,  διαγράφει μια μακρά, δημιουργική και καταξιωμένη πορεία, η οποία το αναδεικνύει σε έναν από τους μακροβιότερους πολιτιστικούς θεσμούς, σε μια από τις πιο επιτυχημένες ιδιωτικές πρωτοβουλίες στο πολιτιστικό τοπίο της Ελλάδας.

Είναι ένας ζωντανός φορέας που προβάλλει την ελληνική θεατρική γραφή, υποστηρίζει το κείμενο, υπογραμμίζει τη θεατρικότητά του και αναδεικνύει τη μαγεία του θεάτρου. Λειτουργεί υποστηρικτικά στην πρώτη σκηνική παρουσίαση νέων έργων πρωτοεμφανιζόμενων, ανερχόμενων αλλά και γνωστών και καθιερωμένων θεατρικών συγγραφέων και δημιουργών, διαμορφώνοντας έναν τόπο προνομιακών συναντήσεων της ελληνικής δραματουργίας με τις δραματουργίες άλλων χωρών.

Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει στο κοινό 170 καινούργια ελληνικά και ξένα έργα στο κυρίως πρόγραμμά του και περί τις 300 συνολικά εκδηλώσεις, με σχεδόν 1.300 καλλιτεχνικούς συντελεστές. Περισσότεροι από 130 συγγραφείς παρακολούθησαν για πρώτη φορά τα έργα τους στη σκηνή του Αναλογίου, ενώ νέοι συγγραφείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό συστήθηκαν στο θεατρόφιλο κοινό μέσω της διοργάνωσης. Αντιστοίχως, νέοι σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί, χορογράφοι, φωτογράφοι και εικαστικοί που σήμερα ανήκουν στο καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας, αναδείχθηκαν παρουσιάζοντας την καλλιτεχνική τους πρόταση στο Αναλόγιο.

Πολλές παραγωγές του Φεστιβάλ ΑΝΑΛΟΓΙΟ προωθήθηκαν σε εθνικά, δημοτικά θέατρα και ελεύθερες σκηνές. Θεατρικά έργα και λογοτεχνικά κείμενα που πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στο Αναλόγιο, μεταφράστηκαν, ταξίδεψαν σε ανάλογες διοργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδας, διεκδίκησαν και κέρδισαν διεθνή βραβεία.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ ΑΝΑΛΟΓΙΟ 2019 θα ανακοινωθεί σύντομα.

Το Φεστιβάλ ΑΝΑΛΟΓΙΟ στο διαδίκτυο:

Website: https://analogiofestival.org || Facebook: facebook.com/analogiofestival

E -mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ημερολογιο

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31